Putujem i učim

Proces europske integracije i Europska unija postaju najvažnije i sveprisutne teme u javnosti. U skladu s tim svakodnevno se otvaraju konkretna pitanja vezana uz pripremljenost Hrvatske i njenih građana za ulazak u EU. Upravo su mladi oni koji će većinu svog života provesti u Europskoj uniji, stoga je itekako važno raditi s mladima i pripremiti ih za sudjelovanje u tom procesu, a jedan od načina upravo je kroz apliciranje na projekte.

Obzirom na podatak da se najmanje mladih javlja na program za strukovno obrazovanje i osposobljavanje Leonardo da Vinci (unutar Programa za cjeloživotno učenje), smatramo da postoji nedostatak informacija, znanja i vještina među mladima kao i njihovim školama o mogućnostima koje ti programi nude kao i o pravilima i postupcima prijave i provedbe.

Cilj projekta bio je doprinijeti provedbi Komunikacijske strategije za informiranje hrvatske javnosti o Europskoj uniji. To je učinjeno  putem pružanja informacija te povećanjem razine znanja i sposobnosti kod ravnatelja, profesora, pedagoga, psihologa i ostalog zainteresiranog stručnog osoblja srednji škola s područja Grada Zagreba i Karlovca da iskoristite mogućnosti koje nude Program Mladi na djelu i Program za cjeloživotno učenje. U sklopu projekta je provedena  radionica za stručno osoblje Treće ekonomske škole u Zagrebu (7) i Šumarsko drvodjeljske škole u Karlovcu (10) o mogućnostima apliciranja na navedene programe. Nakon završene radionice sudionicima je ponuđena i mentorska podrška u pripremi potencijalnih projekta.

Donator ovog projekta je Ministarstvo vanjskih poslova

Ponosno pogoni WordPress.