Izazovi EU (2008.)

Projekt  “Izazovi EU” osmišljen je s ciljem osnaživanja mladih aktivista/ica za aktivno i odgovorno sudjelovanje u političkim i društvenim procesima u RH obzirom da će mladi, kao građani Hrvatske, biti jedni od izravnih korisnika rezultata i posljedica procesa integriranja u EU.

Radionica  Kako pripremiti projekt za EU fondove održala se u Tuheljskim toplicama od 27. do 30. kolovoza  2008.  (za polaznike  seminara EU izazovi od 11. do 15. prosinca 2007.  koji je u cijelosti financirala Zaklada Friedrich Ebert).
Seminar se sastojao od dvije tematske cjeline: predavanja stručnjaka iz područja EU integracija i treninga zagovaranja i pregovaranja (koji je uključivao i vježbanje komunikacijskih vještina, vještina prezentacija te stvaranja mreža i partnerstva).

Gosti predavači su bili:
Razvoj civilnog društva i pretpristupne reforme; Davor Gjenero, neovisni politički analitičar
Ulazak Hrvatske u Europsku uniju i utjecaj lobiranja; Željko Ivančević, Zaklada za promicanje gospodarskih interesa
Na putu u EU: pretpristupni programi pomoći u Republici Hrvatskoj – Iva Frkić, Damir Tomasović,   Središnji državni ured za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije

Regionalna politika u Hrvatskoj u kontekstu pristupanja Europskoj; mr. sc. Jakša Puljiz, Institut za međunarodne odnose
Europeizacija Jugoistočne Europe: izazovi i poteškoće prilagođavanja političkom sustavu EU; prof. dr. sc. Damir Grubiša, Fakultet političkih znanosti
Trening na temu Zagovaranje i pregovaranje i Kako pripremiti projekt za EU fondove vodile su trenerice DIMa Martina Stažnik i Ivana Biškup.

Donatori: Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i Gradski ured Grada Zagreba za obrazovanje, kulturu i šport.

Ponosno pogoni WordPress.