DIM novosti

29.03.2012.

Pozivamo udruge osoba s invaliditetom i udruge koje djeluju u korist osoba s invaliditetom da se uključe u istraživanje „Kvalitetom do uspjeha“ koje DIM  provodi u suradnji s «Institutom za društvena istraživanja iz Zagreba» i «Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva». Cilj projekta je ustanoviti kapacitete kojima raspolažu udruge OSI za korištenje sredstava EU koja su dosad bila dostupna kroz pretpristupne fondove i EU programe otvorene Hrvatskoj. Ovim istraživanjem nastoji se doprinijeti razvoju kapaciteta i samoodrživosti udruga OSI neposredno prije i nakon formalnog priključenja Hrvatske Europskoj uniji.

Završio je 8. ciklus predavanja „Mladi na tržištu rada“ koji su dio edukacijskog programa vezanog uz zaštitu radno-socijalnih prava mladih kroz koji je u osam godina prošlo više od 16 000 maturanata/ica iz 50 srednjih škola Karlovca, Koprivnice, Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Kliknite na www.korupcija.radoholik.info i pogledajte više o projektu „KORUPCIJA – I  tvoje NE je važno!“ koji doprinosi podizanju razine svijesti kod srednjoškolaca o štetnosti i posljedicama korupcije i rada „na crno“ u društvu.

24.10.2011.

POZIV – „EDUKACIJOM DO KVALITETE“

Treću godinu za redom DIM uz financijsku potporu Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, organizira seminar Edukacijom do kvalitete“ . Saznaj više »

03.10.2011.

Ljudska prava kao brand

U svrhu zaštite ljudskih prava udruzi je odobrena financijska potpora tvrtke HOLCIM u provođenju projekta pod nazivom “Ljudska prava kao brand”. U vrijeme kada smo svjedoci sve većeg kršenja ljudskih prava odlučili smo se okrenuti populaciji mladih  kako  bi u budućnosti oni bili nosioci promjena koje neće uključivati ili će barem smanjiti ovaj društveni problem. Zato želimo mlade upoznati s njihovim pravima, mogućnostima ali i obavezama te ih motivirati na pravilno korištenje i  poštivanje ljudskih prava. Također  ih želimo aktivirati i potaknuti na uključivanje u život zajednice kako bi kroz svoje odrastanje bivali sve više uključeni u rješavanje konkretnih i za njih relevantnih društvenih problema.

Želimo da mladi počnu doživljavati ljudska prava kao brand, u smislu prepoznatljivosti i kvalitete. Da ljudska prava kod mladih imaju prepoznatljiv identitet i potiču na osjećaj povjerenja, sigurnosti, vrijednosti, pouzdanosti i dobrobiti.

U projektu sudjeluju četiri srednje škole na području Zagreba: Škola za primalje, Trgovačka škola, Treća ekonomska i Elektrostojarska i obrtnička škola.

Novi projekt – “Putujem i učim”

Proces europske integracije i Europska unija postaju najvažnije i sveprisutne teme u javnosti. U skladu s tim svakodnevno se otvaraju konkretna pitanja vezana uz pripremljenost Hrvatske i njenih građana za ulazak u EU. Upravo su mladi oni koji će većinu svog života provesti u Europskoj uniji, stoga je itekako važno raditi s mladima i pripremiti ih za sudjelovanje u tom procesu, a jedan od načina upravo je kroz apliciranje na projekte. Saznaj više »

Započela osma godina provođenja programa “Mladi na tržištu rada”

Nakon osam uspješnih godina provođenja programa “Mladi na tržištu rada” njegove aktivnosti i dalje kreću s radom. Program se provodi u četiri županije koje obuhvaćaju srednje strukovne škole, a to su: Grad Zagreb, Karlovačka, Koprivničko-križevačka i Zagrebačka županija. Saznaj više »

02.05.2011.

Mašta Gradi svašta

U okviru projekta Mašta GRADi svašta, sudionici seminara osmislili su kreativne i inovativne projekte korisne za lokalnu zajednicu, putem kojih nude rješenja za neke od problema u lokalnim zajednicama. Saznaj više »

17.02.2011.

Izložba 28.01.2011.

U petak 28.01.2011. postavljena je izložba plakata Ljudskih prava koje su izradili učenici Treće ekonomske škole u sklopu projekta MAG (2010). Saznaj više »

Ponosno pogoni WordPress.